Bestuur Stichting Hofpleintrein 2022

WIE ZIJN WIJ?

De stichting Hofpleintrein bestaat uit vrijwilligers, voornamelijk uit de wijken rondom de Hofbogen. De vaste kern bestaat uit de volgende personen:

 • Wendelien Lans
  Wendelien zet zich in als lid van de werkgroep “Vrienden van de Hofpleinlijn” om het Hofpleinviaduct tot de trots van Noord te maken. De werkgroep organiseert lezingen, wandelingen, festivals en andere evenementen voor en door buurtbewoners. Zo is ook het samen opknappen van het treinstel voor haar een grote uitdaging.

 • Jan Waszink
  Treinenliefhebber, gefascineerd door de ZHESM en de manier waarop techiek, design en geschiedenis in de Hofbogen samenkomen, toen en nu. Werkt aan de universiteit in de Geesteswetenschappen en woont in Leiden. 

 • Michel Uiterwijk
  De Hofpleintrein reed op het dak van ‘de Hofbogen’, boven de vestigingsplaats van het bedrijf. “Als betrokken ondernemer en ervaren media designer is het belangrijk verbonden te zijn met lokale initiatieven, elkaar te versterken en meerwaarde toe te voegen.” 

 • Jan Diepenhorst
  Trein-enthousiast en modelbouwer: “Het leek me leuk om nu eens mee te doen met een model één op één.” Naast zijn belangstelling voor treinen wil hij graag meehelpen aan het behoud van een stukje Rotterdamse geschiedenis. “Ik ben pas tevreden, als de wagen weer op een mooie plek op het viaduct staat.” 

 • Agnes Kroon
  Las een tijdje terug een folder over de trein, die in de oorlog was geconfisqueerd door de Duitsers en door middel van een donatie per kilometer terug kon komen naar Nederland. “Ik vond dat een heel leuk initiatief, en omdat ik zo benieuwd bleef hoe het met de trein verging, besloot ik mij bij de Stichting aan te sluiten.” Nu werkt zij met een aantal enthousiaste mensen samen aan het project: “Om het een plaatsje op de Hofbogen te geven, als een prachtig plaatje uit ons verleden.”
 •  
 • Rene Turlings
  “De techniek, geschiedenis en het verhaal van deze trein is een unieke combinatie wat samenkomt in stichting de Hofpleintrein. Het terugbrengen van een historisch icoon en inpassen in de huidige tijd is een mooie uitdaging waar ik voldoening van krijg om daaraan mee te mogen werken. De uitstraling van dit project gaat dan ook veel verder dan regio Rotterdam en zo ben ik betrokken geraakt.”  

CONTACT

B258H87


POSTADRES   Vijverhofstraat 69-10, 3032 SE, Rotterdam


E-MAIL            info@hofpleintrein.nl


WEBSITE         www.hofpleintrein.nl


FACEBOOK      www.facebook.com/hofpleintrein