stichting Hofpleintrein

 

WIE ZIJN WIJ?

 

De stichting Hofpleintrein bestaat uit een groep vrijwilligers, voornamelijk uit de wijken rondom de Hofbogen. In de werkgroep zijn momenteel de volgende personen actief:
 

 • Jan Waszink
  Treinenliefhebber, gefascineerd door de ZHESM en de manier waarop techiek, design en geschiedenis in de Hofbogen samenkomen, toen en nu. Werkt aan de universiteit in de Geesteswetenschappen en woont in Leiden.
 • Ronald Hegmans
  Gek op Rotterdam, gek op Rotterdamse historie en in het bijzonder die van de Hofbogen. Heeft een baan in de marketing en is in zijn vrije tijd regelmatig te vinden in tweedehands platenzaken.
 • Wendelien Lans
  Wendelien zet zich in als lid van de werkgroep ”Vrienden van de Hofpleinlijn” om het Hofpleinviaduct tot de trots van Noord te maken. De werkgroep organiseert lezingen, wandelingen, festivals en andere evenementen voor en door buurtbewoners. Zo is ook het samen opknappen van het treinstel voor haar een grote uitdaging.
 • Michel Uiterwijk
  Miesman design staat voor creatieve multimedia. Als betrokken designers en onderneming vinden ze het belangrijk verbonden te zijn met lokale initiatieven, een meerwaarde toe te voegen en zo elkaar te versterken. De Hofpleintrein heeft op het dak gereden van ‘de Hofbogen‘, het gebouw waarin het bedrijf is gehuisvest.
 • Emirto Rienhart
  Gefascineerd en gepassioneerd voor de ontwikkelingen die Rotterdam doormaakt. Vooral in de oude gebieden. Werkt als adviseur duurzame vastgoed- en gebiedsontwikkeling voor publieke en private organisaties. Vooral wanneer zij moeten samenwerken.
 • Olivier Doesburg (Niet op de foto)
  Enthousiaste en betrokken Rotterdammer. Regelmatig te vinden als helpende hand bij verschillende initiatieven.
 • Hester Hegmans–Venema (Niet op de foto)
  Afkomstig uit het Noorden van het land en als een blok gevallen voor het bruisende Rotterdam. Wordt helemaal blij van de positieve energie.
 • Freek Homan (Niet op de foto)
  Opbouwwerker, Stadsontwikkelaar Witte de With straat e.o., (ex-)bestuurder FNV Lokaal Groningen Drenthe, bestuurslid Waterfront (Pernis), flier en fluiter (grapje).

 

Op deze plaats willen we een bijzondere vermelding geven aan het Spoorwegmuseum in Utrecht, de eigenaar van de motorwagen. Zij geven de stichting de gelegenheid het rijtuig in Rotterdam een nieuwe functie te geven en te herenigen met de Hofbogen.

 

 

CONTACT

 


POSTADRES Willebrordusstraat 72-74, 3037 TV, Rotterdam


E-MAIL            info@hofpleintrein.nlB258H87


WEBSITE         www.hofpleintrein.nl


FACEBOOK      www.facebook.com/hofpleintrein