WIE ZIJN WIJ?

De stichting Hofpleintrein bestaat uit vrijwilligers, voornamelijk uit de wijken rondom de Hofbogen. De vaste kern bestaat uit de volgende personen:

 • Wendelien Lans
  Wendelien zet zich in als lid van de werkgroep ”Vrienden van de Hofpleinlijn” om het Hofpleinviaduct tot de trots van Noord te maken. De werkgroep organiseert lezingen, wandelingen, festivals en andere evenementen voor en door buurtbewoners. Zo is ook het samen opknappen van het treinstel voor haar een grote uitdaging.
 • Jan Waszink
  Treinenliefhebber, gefascineerd door de ZHESM en de manier waarop techiek, design en geschiedenis in de Hofbogen samenkomen, toen en nu. Werkt aan de universiteit in de Geesteswetenschappen en woont in Leiden.
 • Ronald Hegmans
  Gek op Rotterdam, gek op Rotterdamse historie en in het bijzonder die van de Hofbogen. Heeft een baan in de marketing en is in zijn vrije tijd regelmatig te vinden in tweedehands platenzaken.
 • Michel Uiterwijk
  De Hofpleintrein reed op het dak van ‘de Hofbogen‘, boven de huidige vestigingsplaats van het bedrijf. “Als betrokken ondernemer en ervaren media designer is het belangrijk verbonden te zijn met lokale initiatieven, elkaar te versterken en meerwaarde toe te voegen.”
 • Jan Diepenhorst
 • Agnes Kroon
  Een tijdje geleden las ik een folder over de trein, die in de oorlog was geconfisqueerd door de Duitsers en door middel van een donatie per kilometer weer terug kon komen naar Nederland. Dat vond ik een heel leuk initiatief. En omdat ik benieuwd bleef hoe het met de trein verging, besloot ik mij bij de Stichting aan te sluiten. Met een aantal enthousiaste mensen zijn we nu bezig de trein te restaureren en een plaatsje op de Hofbogen te geven, als een prachtig plaatje uit ons verleden.

CONTACT

B258H87


POSTADRES   Vijverhofstraat 69-10, 3032 SE, Rotterdam


E-MAIL            info@hofpleintrein.nl


WEBSITE         www.hofpleintrein.nl


FACEBOOK      www.facebook.com/hofpleintrein